nieuws

beter bed verhoogt opnieuw winstverwachting

Geen categorie

Beter Bed heeft opnieuw de winstverwachting voor het afgelopen jaar verhoogd.

Het is de vijfde opwaartse bijstelling in een jaar tijd. Het detailhandelsconcern uit Uden meldde vrijdag ervan uit te gaan het afgelopen jaar een nettowinst te hebben gemaakt van ruim 15 miljoen euro, 80 procent meer dan in 2004.Tot dusverre had Beter Bed gerekend op een minstens 50 procent hogere nettowinst in vergelijking met de 8,3 miljoen euro die in 2004 werd gemaakt. Analisten vonden die prognose al zeer voorzichtig en gingen uit van een winststijging van 57 tot 74 procent. Beter Bed kwam vrijdag met zijn omzetcijfers over het vierde kwartaal. De omzet bleek met 20 procent te zijn gestegen tot 81 miljoen euro. Ook dat was meer dan verwacht. Marktvorsers waren uitgegaan van een toename tot 74,7-78,3 miljoen. Beter Bed baart al enkele jaren opzien door ondanks een zeer slechte markt verder te groeien. Vooral door het openen van winkels tegen lage kosten boekt de onderneming uit Uden snel winst. Het bedrijf, met het leeuwendeel van zijn winkels in Nederland en Duitsland, heeft in het vierde kwartaal vooral geprofiteerd van economisch herstel in Nederland. Anders dan bijvoorbeeld Macintosh, moederbedrijf van Halfords, BelCompany en Kwantum, heeft Beter Bed nog niet extra geprofiteerd van de sinterklaas- en kerstverkopen. ‘De orders die we in december hebben binnengekregen, worden in het eerste kwartaal uitgevoerd’, lichtte bestuursvoorzitter Frans Geelen van Beter Bed toe. Hij ziet de Nederlandse markt sinds het derde kwartaal van afgelopen jaar herstellen, maar de opleving is nog verre van spectaculair. De Duitse markt laat echter nog geen verbetering zien, maar Geelen rekent op de nieuwe Duitse regering. ‘Met haar beleid zal het consumentenvertrouwen op den duur toenemen.’

Reageer op dit artikel