nieuws

beslag op kalvertoren blijft gehandhaafd

Geen categorie

Het beslag op het winkelcentrum Kalvertoren in Amsterdam blijft gehandhaafd.

Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Zoals bekend heeft de Nederlandsche Beleggingsmaatschappij (NBM), het beleggingsvehikel van twee Amsterdamse private beleggers, al twee jaar beslag liggen op het winkelcentrum, omdat eigenaar Deutsche Bank Real Estate weigert de Kalvertoren te leveren tegen de in 2004 overeengekomen prijs van 83,5 miljoen euro. Deutsche Bank Real Estate besloot eind vorig jaar het winkelcentrum Kalvertoren via een tender opnieuw te verkopen, ondanks dat er beslag op lag. Jones Lang LaSalle kreeg hiervoor de opdracht. Uiteindelijk werd de Kalvertoren voor 113 miljoen euro gegund aan een groep Ierse beleggers. Deutsche Bank Real Estate kan echter, door het beslag, niet leveren. NBM heeft zich steeds op het standpunt gesteld, dat zij het winkelcentrum wil hebben voor de in 2004 overeengekomen prijs van 83,5 miljoen euro. In de gerechtelijke procedure heeft advocaat Albert Flesseman van Boekel De Nerée, die namens NBM optreedt, in alle opzichten gelijk gekregen. Voor Deutsche Bank Real Estate liggen er nu twee opties: een bodemprocedure beginnen, die echter vele jaren gaat duren en ook nog eens tot een extra schadeclaim kan leiden van vele miljoenen euro’s door gederfde inkomsten en rente daarop; of met NBM om de tafel gaan zitten om het winkelcentrum alsnog te leveren voor de in 2004 overeengekomen prijs (eventueel tegen een iets hogere prijs). Een andere optie is dat de NBM een aanzienlijke schadeloosstelling krijgt om af te zien van het beslag en de plicht tot levering door de Deutsche Bank Real Estate, maar dat zou voor het geplaagde Duitse open-end fonds ook betekenen, dat het aanzienlijk minder vangt voor de Kalvertoren, dan de huidige beleggingswaarde, dus anno 2006. NBM heeft zich overigens steeds op het standpunt gesteld dat zij de Kalvertoren wil hebben en de toren niet ziet als een handelsobject om snel door te verkopen.NBM wil de Kalvertoren als een langetermijnbelegging.

Reageer op dit artikel