nieuws

belgische overheid moet snel panden verkopen

Geen categorie

De Belgische regering heeft nog een kleine maand om tachtig gebouwen te verkopen.

De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) richt daartoe een vastgoedonderneming op, waarin de panden worden ondergebracht. Dat meldt zakenkrant De Tijd. Als de operatie dit jaar niet wordt afgerond moet het Belgische kabinet op zoek naar 600 miljoen euro andere inkomsten om de begroting voor 2006 op orde te krijgen. De verkoop zou aanvankelijk gebeuren via een beursgang van een speciaal daartoe opgericht vastgoedfonds in samenwerking met de Belgische vastgoed bevak Cofinimmo. Maar tegen die gang van zaken werd succesvol bezwaar aangetekend door vastgoedfonds Befimmo en verzekeraar AXA, die ook een rol opeisten.De pas opgerichte FPIM moet de Belgische federale overheid uitkomst bieden. Deze week wordt een openbare aanbesteding gedaan voor gegadigden. Daarna moet het Belgische parlement nog goedkeuring verlenen. Uiterlijk 28 december moet de zaak in het Belgisch Staatsblad worden gepubliceerd. Zo niet dan kan de 600 miljoen euro dit jaar niet meer worden geboekt. De regering moet dan voor het einde van dit jaar op zoek naar een manier om de begroting alsnog in evenwicht te brengen.

Reageer op dit artikel