nieuws

belgische colruyt betreedt nederlandse markt

Geen categorie

De Belgische supermarktketen Colruyt overweegt zeven vestigingen in zuidelijk Nederland te openen.

Colruyt-topman Wim Biesemans reageerde in De Tijd voorzichtig op de berichten: ?Veel kan ik er niet over zeggen, maar het is niet dat we zeven vergunningen hebben. We zijn bezig met enkele concrete dossiers, een daarvan is het nieuwe winkelcentrum in Terneuzen. Maar het is niet gezegd dat daar een winkel van komt.’Onlangs meldde Vastgoedmarkt dat de Belgische projectontwikkelaar European Leisure Development in de Koegorspolder in Terneuzen een vrijetijdscentrum gaat realiseren met daaromheen een supermarkt en een aantal detailhandelszaken. Het gemeentebestuur van Terneuzen staat achter de plannen. De ontwikkelaar gaat uit van een skipiste met een groot fitnesscentrum (Fitland) en daarnaast een supermarkt (Colruyt), een winkel in speelgoed-, vrijetijds- en schoolartikelen (Dreamland), een zaak in consumentenelektronica (BCC) en een Kwantum woonwarenhuis. Het project vergt een investering van ruim 30 miljoen euro. Biesemans: ?Door enkele testwinkels zullen we de Nederlandse markt leren kennen en onze concepten daar waar nodig aanpassen.’

Reageer op dit artikel