nieuws

belgië vermoedt reeks aanslagen op blokkers

Geen categorie

De Belgische justitie vermoedt dat een brandstichter het op Blokkerwinkels heeft gemunt.

Al zeven vestigingen in België zijn sinds 1997 in brand gevlogen. ‘De branden ontstaan telkens op ongeveer identieke wijze’, zegt de Dendermondse parketwoordvoerder Theo Byl in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Het vuur breekt steeds uit in het magazijn. Donderdag ging op deze manier een Blokker en vier omliggende winkels in Lokeren in de as. Ook Nederland bleef niet gespaard. In januari ontstond brand in een Blokker te Krommenie, waardoor uiteindelijk elf winkels in vlammen opgingen en veertien woningen zwaar zijn beschadigd.De Blokker-keten wordt geleid door Jaap Blokker. Hij kwam in 2002 en 2003 in aanvaring met antiracisten. De zakenman had in zijn jaarverslag 2002 en 2003 geklaagd over de ‘asielindustrie’, die hij verantwoordelijk houdt voor roofovervallen op zijn 2400 filialen.

Reageer op dit artikel