nieuws

beleggers dol op logistiek vastgoed

Geen categorie

Beleggers op de Europese markt voor logistiek vastgoed zullen in 2006 net zo kooplustig blijven als in 2005.

Het eerste kwartaal van 2006 is het tiende kwartaal op rij waarin de rendementen op dit vastgoed zijn gedaald. Dat blijkt uit het nieuwste European Warehousing Report van Jones Lang LaSalle. Volgens het rapport ziet het er naar uit dat door de enorme hoeveelheid geld, waarvoor beleggers naarstig naar geschikte vastgoedobjecten zoeken, beleggingsvolumes in de afgelopen twee jaar in alle sectoren van de vastgoedmarkt tot ongekende hoogte zijn gestegen. Logistieke ruimte levert vooralsnog aanzienlijk meer rendement op dan kantoor- en winkelpanden, waardoor het relatief aantrekkelijk is voor beleggers. In dit segment verwacht Jones Lang LaSalle in 2006 stabiele tot licht stijgende volumes in vergelijking met 2004 en 2005.Adelaide Gray van de afdeling European Research bij Jones Lang LaSalle: ‘Logistieke bedrijfsruimte wordt steeds meer gezien als een volwaardige beleggingscategorie en heeft in de afgelopen vier jaar beter gepresteerd dan kantoorruimte. In 2006 moet er naar schatting E 10 miljard aan beleggersgeld een bestemming in de vastgoedmarkt vinden, en daarom zal logistiek vastgoed voor veel fondsbeheerders aantrekkelijk blijven.’In de verhuurmarkt worden in 2006 echter nauwelijks huurstijgingen verwacht, doordat gebruikers blijven rondshoppen voor goedkopere accommodatie. Dankzij de gunstige rentestand in heel Europa, blijft logistiek vastgoed wel goed verkopen, en de vraag naar grotere eenheden zal zich nog meer richten op locaties die dienen als Europees Distributiecentrum.Zie ook het meinummer van Vastgoedmarkt, dat vrijdag aanstaande verschijnt.

Reageer op dit artikel