nieuws

Befimmo schrijft lager nettoresultaat

Geen categorie

De Belgische vastgoedonderneming Befimmo heeft over het boekjaar 2003/2004, dat op 30 september werd afgesloten, haar portefeuille zien toenemen van 1,06 miljard naar 1,12 miljard euro.

Het nettoresultaat kwam uit op 43,9 miljoen euro tegen 45,1 miljoen euro in het vorige boekjaar. Het lagere resultaat was onder meer het gevolg van de verminderde nettocashflow (-0,2 miljoen euro) en de waardevermindering van de vastgoedportefeuille (8,4 miljoen euro negatief tegen 7,5 miljoen euro negatief vorig boekjaar) door hertaxaties. Dat de portefeuille in omvang steeg, was geheel toe te schrijven aan een nieuwe aankoop. Het gaat om een nieuw kantoorgebouw van 14.000 m2 tegenover het Paleis van Justitie aan het Poelaertplein in Brussel. Het gebouw werd verhuurd voor achttien jaar aan de Regie der Gebouwen. De bezettingsgraad kwam uit op 91,4 procent in vergelijking met 94,7 procent een jaar eerder. Dat was voornamelijk toe te schrijven aan de herstructureringsperikelen bij twee grote huurders die hun vierkante meters terugbrachten van 23.000 naar 16.000. Voorgesteld wordt om een dividend uit te keren van 3,93 euro per aandeel.     

Reageer op dit artikel