nieuws

befimmo neemt complex over in luxemburg-stad

Geen categorie

De Belgische vastgoedbevak Befimmo neemt de aandelen over van Axento, eigenaar van het vastgoedproject dat CIP Luxembourg ontwikkelt.

Het kantoren- en winkelproject is gelegen in Luxemburg-Stad, op het Plateau du Kirchberg aan de Avenue John Fitzgerald Kennedy en tegenover het Auchan winkelcentrum. Het project omvat 10.500 m2 kantoorruimte en 1.600 m2 winkels. De bouw begint zodra de bouwvergunning wordt afgegeven, in het najaar van 2007. Oplevering is gepland in het eerste halfjaar van 2009. Op dat ogenblik zal de investeringswaarde van het project voor Axento 95,4 miljoen euro bedragen.De overname is in overeenstemming met de strategie van Befimmo. De kwaliteit en de ligging maken van het project een zeldzaamheid’, aldus de persverklaring. ?Zodat het de beste vooruitzichten biedt voor waardecreatie, vooral op een Luxemburgse markt die wordt gekenmerkt door een aanbod van nieuwe kantoorruimtes dat structureel onder de vraag ligt.’ Axento is de eerste aankoop van Befimmo in Luxemburg. De transactie, die definitief wordt afgerond in 2009, werd uitgevoerd met bemiddeling van Jones Lang LaSalle.

Reageer op dit artikel