nieuws

bcg: ‘bankfilialen op termijn dicht’

Geen categorie

Door de moordende concurrentie onder de banken moeten op termijn vrijwel alle kantoren sluiten, zo meldt de Telegraaf.

Personeel gaat in de nabije toekomst met laptops naar klanten in de eigen woonwijk. Die ontwikkeling voorziet de Boston Consulting Group (BCG) nu banken het gros van hun klanten al per internet bereiken. De huidige bankkantoren, vaak op prestigieuze locaties, worden te duur. Her en der blijven enkele filialen met balies open, voorspelt de BCG. Verder gaan mobiele verkoopteams straks de voordeuren langs en wordt alleen nog hoognodig en tijdelijk kantoorruimte gehuurd.’Kantoren zijn nu al alleen belangrijk voor het werven van opdrachten’, zegt vice-president Frans Blom van de BCG. ‘Verder kun je alles buiten, bij de klant afhandelen. De trend wordt het bankpersoneel naar de klant te sturen, niet meer om die klant naar de bank te laten komen. Met de huidige prijsconcurrentie is het voor banken uiteindelijk financieel onmogelijk om de dure kantoren aan te houden.’

Reageer op dit artikel