nieuws

batavia stad wil bijna verdubbelen

Geen categorie

Outletcenter Batavia Stad in Lelystad wil volgend jaar juli ruim 10.

00 m2 aan extra winkels openen, bijna een verdubbeling van de huidige grootte. Dat maakte directeur Willem Veldhuizen van projectontwikkelaar Stable International dinsdag bekend. De nieuwbouw stond al langer op stapel maar liep vertraging op door verandering van de plannen. Batavia Stad was in 2001 het eerste outlet shopping village van Nederland. Opzet van het uit Amerika overgewaaide winkelconcept is dat bekende merken hun oudere kledingcollecties tegen lagere prijzen in de schappen hangen. In het koopjesdorp is nu vooral sport- en vrijetijdskleding te vinden. Daar moeten straks vooral dameskleding en herenmode bij komen. Batavia Stad hoopt dat de bouw in oktober van dit jaar kan beginnen. Die zal in twee fases worden uitgevoerd. Het koopjesdorp lijkt op een oud vestigingsstadje. De nieuwbouw krijgt volgens Veldhuizen een andere architectuur. ‘Ik vind het zelf een Haags hofje. We gaan verder meer gebruik maken van baksteen, dat geeft een warmere uitstraling.’ Stable International kondigde al eens aan dat de nadruk dit keer ligt op het aantrekken van hoogwaardige modemerken. Veldhuizen denkt daarbij overigens niet aan de absolute top, zoals Gucci of Prada. ‘We zijn niet uit op een kopie van de PC Hoofdstraat. Mexx past wel in de nieuwe lijn. Wij zijn daarom erg tevreden dat die keten onlangs een grote winkel opende bij Batavia Stad.’ Het winkelcentrum in Lelystad kreeg de afgelopen jaren concurrentie van andere koopjesdorpjes in België en het Limburgse Roermond. Verder bereikte de Brabantse stad Roosendaal deze week het hoogste punt in de bouw van een eigen Rosada Factory Outlet. Veldhuizen ontkent dat Batavia Stad daar last van heeft. ‘De rest zit ver weg.’ Stable International en eigenaar Rodamco van Batavia Stad tekenden in het verleden wel bezwaar aan tegen de Roosendaalse plannen. Dit overigens zonder succes.

Reageer op dit artikel