nieuws

bam bouwt duitse gevangenis via pps

Geen categorie

Muller-Altvatter, een Duitse werkmaatschappij van de Koninklijke BAM Groep, heeft samen met Sudleasing GmbH een contract getekend voor de bouw van een gevangenis in München.

Dat heeft BAM gisteren bekendgemaakt. Het gaat om een publiek-private samenwerking (PPS), de vierde voor Muller-Altvatter. Het is de eerste privaat gefinancierde gevangenis in Duitsland. De investeringskosten bedragen ongeveer 27 miljoen euro. Opdrachtgever voor de bouw van de gevangenis is de Duitse deelstaat Bayern. Müller-Altvatter bouwt op een terrein van 17.000 m2 van januari 2007 tot oktober 2008 een vrouwenafdeling voor 160 gedetineerden, alsmede een jeugdgevangenis voor zestig jongens en meisjes. Naast de oplevering van het project is Muller-Altvatter deels verantwoordelijk voor de exploitatie. Dochteronderneming Muller-Altvatter Gebäudemanagement GmbH zal de komende twintig jaar de gebouwinstallaties beheren.

Reageer op dit artikel