nieuws

babcock en gpt toch niet naar de amsterdamse beurs

Geen categorie

Babcock & Brown en GPT hebben besloten toch geen beursgang in Amsterdam te maken.

Op21 november kondigden de Australische investeringsmaatschappij Babcock & Brown en de eveneens Australische vastgoedmaatschappij GPT Group aan rond 6 december een deel van hun gezamenlijke retailfonds Babcock & Brown GPT European Retail Fund Limited (BGER) naar Euronext Amsterdam te brengen. De uitgifteprijs zou zich in een range van 15,20 euro tot 17 euro per aandeel bevinden. Bedoeling was 24,7 miljoen aandelen uit te geven. In een persverklaring zeggen de twee partijen dat een beursgang bij nader inzien toch geen recht doet aan de waarde van de vastgoedportefeuille. Ze denken nu die waarde beter tot haar recht te kunnen laten komen door andere vormen van kapitaalinvestering en door een andere financiële structurering. Ook een REIT-structuur wordt niet uitgesloten. De portefeuille van BGER heeft een waarde van 1,5 miljard euro en bestaat uit 294 vastgoedobjecten, voornamelijk winkels in Duitsland en Zwitserland. BGER is een op het Britse Kanaaleiland Guernsey geregistreerd closed-end fonds.

Reageer op dit artikel