nieuws

babcock & brown koopt heron city

Geen categorie

De Australische vastgoedbelegger Babcock & Brown heeft het Barcelonese winkelcentrum Heron City Barcelona Shopping Centre gekocht voor een bedrag ongeveer 140 miljoen euro.

Heron City de Can Dragó aan de Avenido Rio de Janiero opende in 2001 zijn deuren en heeft een omvang van in totaal 100.000 m2, waarvan 34.000 m2 retail en leisure en 1600 parkeerplaatsen. Het is een totaalconcept met verder onder meer nog eens 2.120 m2 aan sportruimte en 6.777 m2 aan bioscoopzalen (Cines Cinesa). In het retailgedeelte zit onder meer een Opencor (El Corte Inglés). Verder is in het complex nog een Accor-hotel opgenomen met 150 bedden. CB Richard Ellis begeleidde de deal namens Heron International, de ontwikkelaar en verkoper van het winkelcentrum. Heron City is het derde winkelcentrum in Barcelona dat de afgelopen maanden in andere handen kwam. Eerder kocht de Ierse belegger Quinlan Private samen met andere private investeerders het winkelcentrum Diagonal Mar voor 300 miljoen euro van Deka. En het Nederlandse vastgoedfonds Corio kocht het bekende winkelcentrum Maremagnum in de haven van Barcelona voor 122 miljoen euro van Credit Suisse.

Reageer op dit artikel