nieuws

azl vastgoed winkels koopt weiertplein

Geen categorie

AZL Vastgoed Winkels heeft voor 28,5 miljoen euro het winkelcentrum Weiertplein te Emmen gekocht.

Het winkelcentrum is in 2000 gerealiseerd en bestaat uit 22 units met een totaal bruto vloeroppervlakte van ongeveer 7.500 m2. Belangrijke huurders zijn Etos, Manfield, Setpoint, Bruna, Bandolera, Ziengs, Witteveen en Miss Etam. Het winkelcentrum is gelegen in het hart van De Weiert in Emmen. Verkoper is Maliebaan Vastgoed. AZL Vastgoed-directeur Lorenzo Dorigo: ?De stad vervult een sterke regionale detailhandelsfunctie. In de directe nabijheid van het winkelcentrum liggen 750 openbare parkeerplaatsen. Bijzonder is de ‘traverse’ die een koppeling legt met het Noorderdierenpark waardoor men er in is geslaagd de passantenstroom van dit landelijk zeer populaire dierenpark langs het winkelcentrum te leiden. Het park trekt jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers.’ Met de aankoop komt de vastgoedportefeuille van AZL Vastgoed Winkels uit op ruim 76 miljoen euro. Ook lopen er commitments voor nieuwbouwprojecten van 25 miljoen euro. Dorigo: ?Doelstelling van het fonds is om te groeien naar 200 miljoen euro in 2011, maar ik sluit niet uit dat we dat volume veel eerder zullen bereiken. We hebben voor een bedrag van 20 miljoen extra aandelen uitgeschreven en dat enthousiasme wordt geïllustreerd door het gegeven, dat de inschrijving daarop door onze aandeelhouders ruimschoots was overtekend.’ De verkoop werd begeleid door Van den Bos & Stobbe VastgoedManagement te Zeist.

Reageer op dit artikel