nieuws

Architectuurprijs voor Henket en De Jonge

Geen categorie

De architectuurprijs van de Bond van Nederlandse Architecten, de BNA-kubus, gaat dit jaar naar de architecten Hubert-Jan Henket en Wessel de Jonge.

Zij krijgen de onderscheiding als waardering voor de manier waarop ze met bouwkundige ingrepen architectonisch erfgoed revitaliseren.Het is voor het eerst dat de prijs aan twee architecten wordt toegekend. ‘Zij hebben beiden een duidelijke visie op het revitaliseren van het architectonisch erfgoed’, zo oordeelt de jury over de twee. ‘Elementen als intelligente toekomstgerichte oplossingen, zorgvuldigheid en vakmanschap zijn duidelijk af te lezen aan het werk van beide laureaten. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam door Wessel de Jonge, De Verkadefabriek in Den Bosch en de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem door Hubert-Jan Henket en hun gezamenlijke inspanningen voor Zonnestraal in Hilversum.’  

Reageer op dit artikel