nieuws

amsterdam biedt overzicht in winkelhuurprijzen

Geen categorie

Voor de tweede keer heeft de gemeente Amsterdam voor ondernemers een overzicht van huurprijzen van winkels en daghorecagelegenheden laten ontwikkelen.

Dit Winkelhuurprijzenoverzicht 2006 geeft informatie over de huurprijzen in ruim honderd winkelstraten. Hiermee krijgt de ondernemer een beter beeld van wat een redelijke huurprijs in een bepaalde buurt is en kan hij zijn onderhandelingspositie verbeteren.Het overzicht is in opdracht van de gemeente opgesteld door DTZ Zadelhoff. Omdat de huurprijzen aan verandering onderhevig zijn, is het belangrijk om jaarlijks over actuele informatie te beschikken. De belangrijkste conclusies in vergelijking met de inventarisatie van 2005 zijn:- Huurprijzen in de ‘duurdere’ winkelgebieden zijn relatief meer gestegen dan in de ‘goedkopere’ winkelgebieden. – Huurprijzen in het centrum zijn relatief meer gestegen dan in de overige winkelgebieden. – In ongeveer 1,5 jaar tijd is de ondergrens van de huurprijsbandbreedte per winkelgebied gemiddeld met ongeveer 0,75 procent gedaald, terwijl de bovengrens gemiddeld met ongeveer 4,5 procent is gestegen.

Reageer op dit artikel