nieuws

‘Amerikaanse bedrijven stuwen Europese winkelhuren’

Geen categorie

De retailmarkt is de sterkste vastgoedmarkt van Europa.

Oorzaak is de agressieve uitbreiding van Amerikaanse winkelbedrijven om de gevolgen van de zwakke dollar te compenseren. Door die expansie bleven de Europese winkelhuren in 2003 op een goed niveau. Gemiddeld stegen de huren in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,7 procent. Over heel 2003 lieten de markthuren dankzij die opleving in de laatste drie maanden een marginale stijging zien.Dat is de voornaamste conclusie uit de Market Index Brief van CB Richard Ellis. De vastgoedadviseur constateert eveneens een blijvende beleggersvraag naar winkelcentra. Omdat de liquiditeit van de markt lager is geworden, stijgen de prijzen en dalen de aanvangsrendementen. Naar schatting bedroeg het volume van Europese transacties van winkelcentra vorig jaar 5,4 miljard euro. Het aantal transacties steeg van 100 naar 164.

Reageer op dit artikel