nieuws

AM herontwikkelt stadscentrum Wolverhampton

Geen categorie

AM is door de Britse gemeente Wolverhampton gekozen als partner voor de herontwikkeling van de zuidzijde van het stadscentrum.

Het plan omvat 45.000 m2 winkel- en vrijetijdsvoorzieningen, de bouw van honderd appartementen en een ondergrondse parkeergarage met 800 parkeerplaatsen. Er komt een groot nieuw warenhuis met een oppervlakte van 10.000 m2, drie andere grote retailvestigingen, vijf middelgrote units, 81 units van verschillende omvang en diverse café’s, bars, restaurants en een bioscoop. Het plan, met de voorlopige naam New Summer Row, vergt een investering van naar schatting 314 miljoen euro. Het project speelt in op de topografie van de locatie: er komt een nieuwe winkelstraat op twee niveaus die het Victoria Street-gebied verbindt met de bestaande winkelcentra op de begane grond. Het gebied beslaat ruim 3 hectare van de zuidelijke winkelas van de stad. Het plan van AM voorziet in de ontwikkeling van een aantal nieuwe buitenpleinen en openbare ruimte. Het doel is de stad een stimulans te geven. Ook wordt een doorlopend voetgangersgebied gecreëerd dat alle delen van het centrale winkelgebied met elkaar verbindt. Het project wordt naar verwachting in 2008 opgeleverd.Wolverhampton telt 245.000 inwoners en heeft een verzorgingsgebied van meer dan een miljoen mensen. De stad ligt zo’n 25 kilometer ten noordoosten van Birmingham in de West Midlands. New Summer Row is het tweede project van AM Development UK in het Verenigd Koninkrijk. De realisatie van het project Victoria Square in Belfast (75.000 m2, omzetvolume 430 miljoen euro), op dit moment een van de grootste commerciële stedelijke ontwikkelingsprojecten in Europa, is in volle gang en zal naar verwachting in 2007 worden voltooid.     

Reageer op dit artikel