nieuws

a&l overnamedoelwit crédit agricole

Geen categorie

Het Franse bankconcern Crédit Agricole overweegt een overnamebod uit te brengen op de Britse hypotheekbank Alliance & Leicester (A&L).

Eind maart meldde de Britse krant The Independent nog dat A&L een informeel bod van 5,8 miljard pond sterling (8,4 miljard euro) door Crédit Agricole had verworpen omdat het te laag was. Crédit Agricole liet weten dat het nog geen bod heeft uitgebracht op A&L. Volgens de Fransen is de bank slechts een van de mogelijke overnamekandidaten. A&L is al maanden het onderwerp van overnamespeculaties. Deze werden zondag nieuw leven ingeblazen door de Britse krant Sunday Express. De krant meldde dat Crédit Agricole samen met adviseur Citigroup een bod voorbereidt van 6 miljard pond op A&L. Het aandeel van de Britse kredietbank steeg maandag op de effectenbeurs in Londen met meer dan 10 procent. In maart gingen ook geruchten de ronde dat het Spaanse bankconcern Banco Santander Central Hispano een overnamebod op A&L wilde uitbrengen. Santander is al eigenaar van de Britse hypotheekbank Abbey National. De Britse hypotheekverstrekker wordt door veel analisten als een geschikte overnamekandidaat gezien vanwege de relatief kleine omvang en zijn netwerk van meer dan tweehonderd filialen. A&L is de op zes na grootste, beursgenoteerde bank in Groot-Brittannië met 5,5 miljoen klanten.

Reageer op dit artikel