nieuws

akron group koopt warschau toren

Geen categorie

De Oostenrijkse vastgoedbelegger Akron Group heeft voor 150 miljoen euro de Warschau Toren gekocht van Apollo-Rida.

Het gaat om de grootste vastgoedtransactie in Polen voor een enkelvoudig object dit jaar. De Warsaw Trade Tower (WTT) zal worden opgenomen in het nieuwe Akron CEE II-fonds, dat een omvang krijgt van 500 miljoen euro. Dit AICEE II investeert in kantoorgebouwen, logistieke objecten en retailvastgoed in Polen, Hongarije, Oekraïne en Rusland.WTT werd door Akron verworven in een tender, waaraan vele Europese vastgoedondernemingen deelnamen. De kantoortoren telt 42 verdiepingen, is 208 meter hoog en heeft 45.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Huurders zijn onder meer KPMG, MSD, AXA, American Expres, Winterthur en PKN ORLEN. In de toren zijn twee verdiepingen bestemd voor retail (2.100 m2) en het gebouw heeft ook 450 parkeerplaatsen. Hypo Real Estate heeft de financiering van ongeveer 143 miljoen euro verzorgd.

Reageer op dit artikel