nieuws

aig fp en gip kopers luchthaven london city

Geen categorie

AIG Financial Products Corp., dochteronderneming van de

American International Group Inc., en Global Infrastructure Partners, de joint venture op het gebied van infrastructuur tussen Credit Suisse en GE Infrastructure, hebben gisteren bekendgemaakt dat ze een definitieve overeenkomst hebben getekend om honderd procent van het aandelenkapitaal van de onderneming die eigenaar en exploitant is van Luchthaven London City (de Airport) over te nemen van Airport Management and Investment Ltd. AIG-FP en GIP verwerven beide van 50 procent van het aandelenkapitaal van het bedrijf dat eigenaar is van de luchthaven.De Airport bevindt zich in de Royal Docks, in de Londense gemeente Newham in Oost-Londen. De luchthaven is in die zin uniek dat het voornamelijk zakelijke reizigers van en naar Londen bedient, door de gunstige ligging. De Airport ligt minder dan 5 kilometer van Canary Wharf, 10 kilometer van de Londense City en 16 kilometer van West End. Vanaf de Airport zijn er goede verbindingen met 27 bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. De Airport is de op twee na grootste zakelijke luchthaven van het Verenigd Koninkrijk.De Europese Unie moet nog toestemming geven voor de fusie. Op dit moment wordt verwacht dat de transactie in november 2006 is afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Credit Suisse is opgetreden als financieel adviseur voor AIG-FP en GIP. De juridische adviezen kwamen van Linklaters.

Reageer op dit artikel