nieuws

Ahold verkoopt dertien hypermarkten Polen aan Carrefour

Geen categorie

Ahold heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van dertien grote hypermarkten in Polen aan Carrefour.

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De hypermarkten werken onder de naam Hypernova en zijn gevestigd in grote Poolse steden. De overdracht is afhankelijk van de vervulling van bepaalde voorwaarden, waaronder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2005. ‘In Polen hebben we besloten ons volledig te concentreren op de verdere ontwikkeling van de 170 supermarkten en de twaalf compacte hypermarkten’, aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold. ‘Bovendien draagt de verkoop van de grotere hypermarkten bij aan de reductie van onze schuldenlast.’ Ahold is sinds 1995 actief in Polen. Per 1 januari 2003 voegde Ahold de activiteiten in Polen, Tsjechië en Slowakije samen in één onderneming onder de naam Ahold Central Europe. Ahold Central Europe realiseerde in 2003 een geconsolideerde netto-omzet van 1,6 miljard euro.    

Reageer op dit artikel