nieuws

Ahold rondt verkoop Disco gedeeltelijk af

Geen categorie

Ahold heeft de verkoop van de Argentijnse supermarktketen Disco aan het Chileense Cencosud gedeeltelijk afgerond.

Het concern droeg maandag 85 procent van de uitstaande aandelen in Disco over. De resterende 15 procent volgt zodra dat juridisch mag. Mogelijk is die overdracht niet toegestaan door bepaalde rechtelijke beslissingen in Uruguay. De Argentijnse mededingingsautoriteit moet de transactie nog goedkeuren. Die goedkeuring heeft vertraging opgelopen door een uitspraak van een lokale rechter, aldus Ahold. De mededingingsautoriteit kon daardoor het vereiste onderzoek naar de transactie niet voortzetten. Zowel de Argentijnse regering als Ahold en Cencosud zijn in beroep gegaan tegen die uitspraak. Met de verkoop van Disco is een bedrag gemoeid van 315 miljoen dollar. Ahold ontvangt dat bedrag in de eerste week van april 2005. Tot die tijd staat het op een geblokkeerde rekening voor het geval zich ‘onverwachte gebeurtenissen’ voordoen. De Argentijnse supermarktketen heeft Ahold de afgelopen jaren heel wat kopzorgen bezorgd. Het is een van de onderdelen waarin in 2003 boekhoudproblemen aan het licht kwamen.     

Reageer op dit artikel