nieuws

ahold en schuitema mogen konmars overnemen

Geen categorie

Ahold en Schuitema hebben van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) toestemming gekregen 35 Konmar-filialen van Laurus te kopen.

Dat hebben de detailhandelsconcerns vrijdag gemeld. Ahold koopt 29 Konmar-filialen. Volgens Ahold zijn aan de NMa-goedkeuring voorwaarden verbonden. Het bedrijf moet van de kartelwaakhond de exploitatie van een aantal winkels aan concurrenten overlaten. Het gaat om de filialen in Almere, Beilen, Den Haag, Delft, Maassluis, Tiel en Zoetermeer. Die worden nu nog onder de vlag van Albert Heijn of C1000 geëxploiteerd. Ahold verwacht de koop van de Laurus-winkels binnen afzienbare tijd te kunnen afronden, waarna met de ombouw van de Konmar-winkels naar Albert Heijn of C1000 kan worden begonnen. Ook Schuitema heeft groen licht gekregen van de NMa voor de overname van Konmar-zaken. Het moederbedrijf van de C1000-supermarkten koopt zes filialen van Laurus. Daarvoor moet ook Schuitema van de NMa een aantal eigen winkels van de hand doen. Zodra de transactie met Laurus rond is, wil het bedrijf uit Amersfoort beginnen met de ombouw naar de C1000-formule. Bij de overname van de winkels vallen geen gedwongen ontslagen, verwacht Schuitema.

Reageer op dit artikel