nieuws

aedes-onderzoek jaarverslagen half oktober rond

Geen categorie

HayGroup is in september 2006 in opdracht van Aedes begonnen met een representatief onderzoek naar tachtig jaarverslagen van Aedes-leden over het jaar 2005.

Naar verwachting zijn de resultaten van het onderzoek in de tweede helft van oktober bekend. Onderzocht wordt de wijze waarop raden van commissarissen verantwoording afleggen, de transparantie van beloningsgegevens van directeurbestuurders en toezichthouders en de wijze waarop de verantwoording over de relatie met belanghouders wordt vormgegeven. Aedes hierover: ‘De legitimering van maatschappelijke organisaties staat of valt met hun bereidheid verantwoording af te leggen richting de samenleving. Het afleggen van verantwoording in het jaarverslag op een transparante en professionele manier is daarbij van groot belang.’

Reageer op dit artikel