nieuws

aedes meldt minder huisuitzettingen

Geen categorie

Het aantal huisuitzettingen is in 2005 gedaald, zo meldt corporatiekoepel Aedes.

Het aantal ontruimingen daalde met 6 procent tot 8.134. Veruit de belangrijkste reden voor ontruiming is huurachterstand (87 procent), op afstand gevolgd door ernstige overlast. (7 procent; 551) en wietteelt (4 procent; 349). Wat Aedes zorgen baart is de de stijging met 35.000 van het aantal huishoudens met een huurachterstand. Eind 2005 hadden 241.776 huishoudens een huurachterstand van meer dan drie maanden en heeft de rechter ruim 23.000 vonnissen geveld. Als een huurachterstand leidt tot een gerechtelijk uitzettingsvonnis betekent dit nog niet dat dit ten uitvoer wordt gelegd: in 70 procent van de gevallen komen corporatie en huurder er dan alsnog samen uit.

Reageer op dit artikel