nieuws

achmea betrekt nieuw gebouw bij station leiden

Geen categorie

Achmea betrekt in 2009 een nieuwbouwpand met een oppervlakte van 30.

00 m2 naast het NS-station in Leiden. Achmea huurt het pand van projectontwikkelaar Eurocommerce in Deventer. Over de investeringskosten willen de partijen geen uitspraak doen. De verzekeraar stoot zijn panden in Noordwijk af. Dit besluit vloeit voort uit het huisvestingsbeleid van Achmea voor de lange termijn. In Noordwijk huurt Achmea kantoorruimte in de Van Panhuisstraat en heeft het een kantorencomplex aan de Van Mortelstraat in eigendom. Dit complex, met een oppervlakte van ongeveer 20.000 m2 wordt op termijn afgestoten. Naar verluidt heeft CB Richard Ellis Achmea geadviseerd.Achmea wil zijn activiteiten op lange termijn concentreren op zeven kernlocaties in Nederland en een bestuurderscentrum in Zeist. Als vestigingsplaats voor de kernlocatie Zuidwest Nederland is nu gekozen voor Leiden. De grootste groep medewerkers in deze regio werkt thans in Noordwijk. Achmea heeft daarom eerst in goed overleg met de gemeente Noordwijk de mogelijkheden onderzocht om daar de nieuwe kernlocatie te realiseren. Door de onbereikbaarheid per trein is dat niet gelukt. Naast een goede bereikbaarheid vanwege de ligging naast het NS-station, biedt Leiden Achmea een aantal andere voordelen. Het nieuwbouwproject, met een oppervlakte van 30.000 m2 met voldoende parkeergelegenheid, heeft volop uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst.

Reageer op dit artikel