nieuws

accor verkoopt 891 miljoen euro aan hotels

Geen categorie

De Franse hotelgroep Accor gaat voor 891 miljoen euro hotelvastgoed verkopen.

Dat meldde het Vlaamse financiële dagblad De Tijd gisteren. Accor heeft onder meer de ketens Ibis, Mercure en Novotel in zijn bezit. De hotelgroep verkoopt in Europa voor 583 miljoen euro twaalf hotels in België en 59 hotels en vijftien kuuroorden aan Foncière des Murs in Frankrijk. Foncière kocht vorig jaar al voor een miljard euro vastgoed van Accor. In de Verenigde Staten verkocht Accor zes Sofitel-hotels voor 308 miljoen euro aan een joint venture van hotelvastgoedfondsen, zo meldt De Tijd. Daarin participeren GEM Realty Capital, Whitehall Street Global Real Estate en met een belang van 25 procent ook Accor zelf. Later vandaag maakt Accor zijn resultaten over 2005 en de strategie voor de komende drie jaar bekend.

Reageer op dit artikel