nieuws

abp medeoprichter brits vastgoedfonds

Geen categorie

Het Nederlandse pensioenfonds ABP, het Deense pensioenfonds ATP en het Britse Hemingway Properties hebben het gezamenlijke vastgoedbedrijf Greenhills Real Estate Limited gevormd.

Het fonds moet in verschillende tranches uiteindelijk een fondsvolume krijgen van 500 miljoen pond (ongeveer 750 miljoen euro).Greenhills richt zich op kantoren, industrieel vastgoed en multifunctioneel vastgoed met een hoog waardegroei potentieel in het Verenigd Koninkrijk. Tegelijkertijd met de oprichting rondde Greenhills de aankoop af van een portefeuille van dertig kantoren en bedrijfsgebouwen van Scarborough Development Group. De aankoopprijs bedraagt 220 miljoen pond (ongeveer 330 miljoen euro). De totale jaarhuur is 16 miljoen pond, hetgeen neerkomt op een bruto aanvangsrendement van 7 procent. ABP en ATP steken bij de eerste ‘sluiting’ ieder 40 miljoen pond aan eigen vermogen in het fonds om de aankoop van de portefeuille mogelijk te maken. Greenhills zoekt nog nieuwe beleggers.

Reageer op dit artikel