nieuws

abn amro wil bouwbedrijf in nv zuidas

Geen categorie

ABN Amro nodigt bouwbedrijven uit om financieel te participeren in het project rond de Zuidas in Amsterdam.

Zij kunnen deelnemen in de binnenkort op te richten NV, waarin overheden en vijf banken gezamenlijk deelnemen. Dit zei Douglas Grobbe, namens de bank verantwoordelijk voor het grootschalige nieuwbouwproject ten zuiden van Amsterdam, tijdens een gespreksbijeenkomst die onlangs werd georganiseerd door Bouwend Nederland. Grobbe: ‘Bouwbedrijven spelen een cruciale rol in het project rond de Zuidas. Ik had graag gezien dat ze er al in een vroeg stadium bij zouden komen om mee te praten over het project. Dat is niet gebeurd, maar misschien gebeurt het in een later stadium nog. Ik hoop dat ze willen participeren in de op te zetten NV.’Het project rond de Zuidas is een van de meest ambitieuze vormen van publiek-private samenwerking (PPS) van de afgelopen jaren. Begin februari van dit jaar hebben de Rijksoverheid, de gemeente Amsterdam, de provincie Noord-Holland en het Regionaal Orgaan Amsterdam in een bestuursovereenkomst eerder gemaakte afspraken bekrachtigd over de procedures rond de oprichting van Zuidas-Dok Onderneming. De totale investering voor de Zuidas-Dok bedraagt ongeveer 2 miljard euro over een periode van ruim twintig jaar.

Reageer op dit artikel