nieuws

aberdeen koopt zweeds winkelcentrum

Geen categorie

Aberdeen Property Investors heeft voor het Aberdeen Property Funds SICAV voor ongeveer 20 miljoen euro een winkelcentrum in het Barkaby retailpark even buiten Stockholm gekocht.

Het winkelcentrum is in 2005 gebouwd en telt ongeveer 6.600 m2 winkelruimte verdeeld over drie gebouwen. De belangrijkste huurders zijn Duka, Dormy Golf & Fashion, Dala Henmtjänst, Sova en BRL Electronics. Fredrik Brunnberg, senior investment adviser bij Aberdeen Property Investors in Zweden: ‘Dit winkelcentrum is een van de eerste aankopen voor het recent gelanceerde Pan Nordic Fund. Zweden is een interessante markt voor het fonds en we zien mogelijkheden voor aanvullende aankopen.’ Het doel van het fonds is om een goed gespreide portfolio op te bouwen van bezittingen in de noordelijke landen, met name in Zweden,en, op kleinere schaal, in de Baltische staten. Trygve Sletteberg, fund manager: ‘We verwachten dat het fonds een waarde zal bereiken van 1,5 miljard euro. De investeringen in commercieel onroerend goed in de noordelijke landen maken het fonds een belangrijke speler op de Zweedse markt.

Reageer op dit artikel