nieuws

aareal verwerft duitse woningportefeuille

Geen categorie

Aareal Asset Management GmbH, een honderd procent dochteronderneming van de Aareal Bank AG, heeft een woningportefeuille verworven van 1.

00 eenheden. De portefeuille wordt ingebracht in het Aareal German Residential Fund, dat in Luxemburg is geregistreerd. De verkopende partij is de Allianz Group en dan met name de Allianz Immobilien GmbH uit Stuttgart. De woningportefeuille bestaat uit woningen in Hamburg, Hannover, het Rijn- en het Rijn-Mainzgebied en telt ook zestig commerciele eenheden. Het management van de portefeuille wordt verzorgd door Deutsche Bau- und Grundstucks AG, (BauGrund), eveneens voor honderd procent eigendom van Aareal Bank. Het Aareal German Residential Fund richt zich op woningen in economisch sterke gebieden in Duitsland en heeft een looptijd van zeven jaar met een investeringsvolume van 700 miljoen euro.

Reageer op dit artikel