nieuws

aareal bank verkoopt npl’s van 345 mln euro

Geen categorie

Aareal Bank AG heeft zijn derde ‘non-performing loan’-portefeuille (NPL) met een waarde van ongeveer 345 miljoen euro – inclusief 80 miljoen euro aan rente en vergoedingen – verkocht aan de Shinsei Bank.

Met deze verkoop is de hypothecaire portefeuille van Aareal Bank teruggebracht naar 1,8 miljard euro. De betrokken partijen zijn overeengekomen de voorwaarden van de verkoop niet naar buiten te brengen.Met deze transactie krijgt de Shinsei Bank een hypothecaire portefeuille met 1800 leningen voor 1000 vastgoedobjecten. Het gaat hier voornamelijk om objecten in Duitsland, waarvan 90 procent retailfinancieringen is en de rest financieringen van andere vormen van commercieel onroerend goed. Aareal Bank zal in 2006 doorgaan met het verkleinen van zijn NPL-portefeuille.

Reageer op dit artikel