nieuws

aantal vacatures blijft onverminderd toenemen

Geen categorie

De arbeidsmarkt in Nederland blijft zich positief ontwikkelen.

Voor de vierde maand op rij nam het aantal online vacatures fors toe. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index – de maandelijkse barometer van de online-arbeidsmarkt. De Index steeg in mei 7 punten in vergelijking met de maand ervoor en bereikte hiermee een nieuw hoogtepunt. Groei deed zich met name voor in Marketing/PR/Media en de Horeca. Andere categorieën die het goed deden in de maand mei waren: Transport/Logistiek en de Administratieve Dienstverlening (HR , Financiële Dienstverlening en Sales). Ook de IT-sector groeide voor de vierde maand op rij en staat nu 37 punten hoger dan vier maanden geleden. De grootste groei deed zich voor in de Randstad waar de Index 13 punten steeg, de vierde stijging op rij. Ook was er groei te zien in de regio Noord (+6) en Zuid (+3). De regio Midden/Oost, waar de afgelopen twee manden juist de grootste groei te zien was, deed het nu minder goed en daalde 8 punten. Wel kent deze regio nog het hoogste Index-cijfer. De Europese Index bleef deze maand gelijk. Groot-Brittannië (-7), Frankrijk (-4) en Zweden (-2) kenden een daling in vergelijking met de maand ervoor. Nederland was met Duitsland het enige land waar de Index groeide, zij het dat de stijging van Duitsland met 3 punten bescheidener was dan die van Nederland.

Reageer op dit artikel