nieuws

aandeelhouders immoeast akkoord met emissie

Geen categorie

De aandeelhouders van het Oostenrijkse vastgoedfonds Immoeast Immobilien Anlagen zijn akkoord gegaan met de uitgifte van 333.

29.650 nieuwe aandelen. De emissie vindt de komende vier maanden plaats. De prijs van de nieuwe aandelen zal ergens liggen tussen de 8 en 10 euro per aandeel. Dat komt neer op een opbrengst van 2,7 miljard tot 3,3 miljard euro. De uitgifte is ook bedoeld voor de financiering van een 3,9 miljard euro omvattend investeringsprogramma in Midden- en Oost-Europa. De inschrijfratio voor bestaande aandeelhouders is 2:3. Dat wil zeggen dat drie nieuwe aandelen mogen worden gekocht voor elke twee die men reeds in bezit heeft. Grootaandeelhouder Immoeast Immobilien Anlagen heeft al aangekondigd dat het ook zelf actief zal participeren in de emissie opdat het huidige meerderheidsaandeel van 51 procent blijft gehandhaafd.

Reageer op dit artikel