nieuws

aanbod koopwoningen op recordniveau

Geen categorie

In het eerste halfjaar van 2006 is het aanbod van koopwoningen in Nederland toegenomen met bijna 5 procent naar een recordhoogte van 143.

00. Dat blijkt uit onderzoek van spacemakers.nl, een website voor de ontwikkelaars van Nederland. De site verklaart de groei uit het toegenomen vertrouwen in de economie. Uit het onderzoek blijkt dat de vraagprijzen voor woningen tussen juli 2005 en juli 2006 met 1,5 procent zijn toegenomen. Dit is duidelijk minder dan de gemiddelde verkoopprijs, die in deze periode ongeveer 4 procent steeg. Uit de cijfers blijkt een groeiende vraag naar de goed betaalbare rijtjeswoningen, terwijl het aanbod van (dure) vrijstaande woningen en van appartementen gestaag blijft toenemen. Voor appartementen geldt dat de gemiddelde vraagprijs licht is gedaald.

Reageer op dit artikel