nieuws

Aanbod appartementen stijgt, prijs daalt

Geen categorie

De aankoop van een appartement is afgelopen kwartaal goedkoper geworden.

De prijs van een appartement daalde met 0,8 procent en kwam uit op gemiddeld 154.000 euro. Dat blijkt uit cijfers die de makelaarsvereniging NVM donderdag heeft gepubliceerd. Het kwartaalrapport toont ook dat er meer appartementen te koop staan. Gemiddeld moesten kopers iets meer betalen voor een woning. De doorsnee prijs van een huis steeg vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar met 0,3 procent en kwam daarmee op 217.000 euro te liggen. Opvallend is dat een vrijstaande woning meer dan 2 procent duurder werd. De voorgaande kwartalen stond de markt voor vrijstaande koopwoningen onder druk. Volgens de NVM is het fundament van de Nederlandse woningmarkt stevig. De branchevereniging verwijst daarbij naar de gunstige ontwikkeling van de betaalbaarheid van de gemiddelde koopwoning . De NVM verwacht voor het komende kwartaal wederom een stabiel prijsniveau, aldus algemeen voorzitter Oscar Smit.De prijsstijging van woningen was afgelopen kwartaal het sterkst in de stad Groningen, waar een huis gemiddeld 2,2 procent duurder werd. In Zuid-Limburg kwam de gemiddelde huizenprijs niet in beweging.    

Reageer op dit artikel