nieuws

2005 recordjaar voor c&w/h&b

Geen categorie

De omzet van Cushman & Wakefield Healey & Baker (C&W/H&B), de Europese divisie van de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, steeg in 2005 met 28 procent tot 164 miljoen pond (2004: 128 miljoen pond) en de winst steeg met 61 procent.

De activiteiten van Cushman & Wakefield in Europa waren goed voor 23 procent van de wereldwijde omzet die in 2005 met 21 procent steeg tot 1,2 miljard dollar. (2004:1,1 miljard dollar). Alle 23 kantoren van C&W/H&B in Europa waren in 2005 winstgevend en het aantal medewerkers is toegenomen tot 1530. De vastgoedadviseur breidde in 2005 verder uit in Europa door de opening van een kantoor in Manchester in Engeland; de opening van nieuwe Associate kantoren in Denemarken, Finland en Bulgarije; en de overname van het voormalige Associate kantoor Stiles & Riabokobylko in Rusland. Cushman & Wakefield Stiles & Riabokobylko (C&W/S&R) is de grootste full-service vastgoedadviseur in Rusland met ruim 100 medewerkers. Baldwin Poolman, managing partner van Cushman & Wakefield Healey & Baker in Nederland: ‘We zijn van plan om de komende vijf jaar onze winst en omzet in Europa te verdubbelen. We zullen ons marktaandeel blijven vergroten, omdat de wereldwijde markt in toenemende mate wordt verdeeld tussen de grote wereldwijde spelers, zoals onszelf en zogenaamde nichespelers. Onze groei komt voort uit de vraag van onze cliënten die steeds vaker internationaal opereren en hierbij een compleet dienstenpakket nodig hebben. Ook zien we de lokale vraagtoenemen naar vastgoedadvies door het economische herstel.’ Overigens komt er op 13 maart 2006 een einde aan de lange naam Cushman & Wakefield Healey & Baker. Vanaf die datum zal wereldwijd dezelfde merknaam Cushman & Wakefield worden gehanteerd.

Reageer op dit artikel