congres

Geen categorie

Symposium duurzaam erfgoed

De provincie Noord-Holland organiseert een symposium over duurzaam erfgoed. De middag staat in het teken van het uitwisselen van kennis over duurzame oplossingen voor monumenten.

Noord-Holland telt liefst 6.000 monumenten. Kerken, molens, industrieel erfgoed, buitenplaatsen en landgoederen; Noord-Holland heeft veel te bieden. Monumenten met een rijk verleden, een heden en een toekomst. Om deze monumenten te behouden voor de volgende generatie is het van belang deze toekomstbestendig te maken. Verduurzaming staat hierbij centraal.  

De provincie stimuleert de verduurzaming van ons erfgoed en is daarom het project ‘voor de eeuwigheid’ gestart. Voor de eeuwigheid is bedoeld is om eigenaren van monumenten te inspireren en kennis te delen over de mogelijkheden om monumenten te verduurzamen. Tijdens het symposium komt u in contact met experts en andere eigenaren. Ook wordt er een aantal mooie innovatieve voorbeelden in het zonnetje gezet. Naast eigenaren van monumentale panden richten wij ons ook op (lokale) overheden, leveranciers van innovatieve concepten op het gebied van duurzaamheid, adviesbureaus op het gebied van duurzaam erfgoed, monumentenorganisaties etc.

Locatie: Hermitage
Organisatie: Provincie Noord-Holland
Datum: 25-02-2016 – 27-01-2016
Tijdstip: 14:00 uur
Adres: Amsterdam
Reageer op dit artikel