congres

Geen categorie

WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award 2015

WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award 2015

De Hallen in Amsterdam is tijdens het StiB Congres op 28 september 2015 uitgeroepen tot winnaar van de WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB Award 2015. De award is een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp. Het gaat om inspirerende ontwikkelingen die mens en stad met elkaar verbinden en waarbij het ‘samen meer waarde’ tot leven is gekomen. Waar mensen en plekken slim en creatief met elkaar zijn verbonden en een nieuwe dynamiek is ontstaan.

Ga naar www.stedeninbeweging.nl voor meer informatie.

Doel van de prijs

Veranderingen in onze samenleving beinvloeden de wijze waarop we steden en dorpen inrichten. De manier waarop we werken, winkelen, wonen en recreëren ruimte geven, is een complexe opgave. Het is een evenwicht tussen wat de samenleving belangrijk vindt en hoe dat vorm moet krijgen in stedelijke structuren, architectuur en inrichting van de gebouwde omgeving. Steden hebben impulsen nodig om zich verder te blijven ontwikkelen, en aan plekken waar nieuwe dynamiek ontstaat. We willen de vitaliteit van stad (en dorp) een impuls geven. We hopen dat deze prijs aanzet tot verdere discussie, kennisdeling tot het ontdekken van díe impulsen waarmee we in moeten spelen op de nieuwe tijd.

Stib Award 2015

Lees het nieuwsbericht over de bekendmaking van de winnaar, De Hallen in Amsterdam en lees alle details over de beoordeling in het jury-rapport. Bekijk een compilatie van het StiB Congres 2015 inclusief de prijsuitreiking, het videoverslag van het jurybezoek aan de genomineerde projecten op 12 juni 2015, en lees een impressie van het jurybezoek. Bekijk een impressie van de projectpresentaties op 4 juni tijdens Provada 2015. De vijf genomineerde projecten werden op 28 mei 2015 bekend gemaakt, nadat op 3 april 2015 de oproep voor het insturen van projecten was geplaatst. Genomineerd voor de StiB Award 2015 waren: de Markthal (Rotterdam), De Hallen (Amsterdam), Oostpoort (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht) en ABC in Twello (Voorst). Van de StiB-juryleden schreven in 2015 Henk Jagersma (voorzitter), Peter Savelberg, Pieter Affourtit en Johannes van Bentum een blog:

> Henk Jagersma:  ‘De stad vraagt lef’

> Peter Savelberg: ‘Les Halles’

> Pieter Affourtit: ‘Beloning voor onderscheidende initiatieven’ 

> Johannes van Bentum: ‘Donutdorp krijgt nieuw hart’ 

Stib Award 2014  

De Rotterdamse gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District werd tijdens de vastgoedbeurs Provada gelauwerd met de StiB Award 2014, een prijs voor gebiedsontwikkeling geïnitieerd door WPM Groep en Vastgoedmarkt. Daarmee is het project dit jaar volgens een tienkoppige vakjury de meest succesvolle, recent voltooide gebiedsversterking binnen Nederland.

 Lees hier het nieuwsbericht over de  uitreiking

 Lees hier het achtergrondartikel uit Vastgoedmarkt (juli 2014)

Bekijk hier een video-impressie van het  mini-symposium ‘Steden in Beweging’ en de bekendmaking van winnaar aan Rotterdam Central District 

StiB Award 2013
Inverdan, de recent voltooide gebiedsversterking van Zaandam, is de eerste winnaar van de nieuwe WPM Groep/Vastgoedmarkt StiB (Steden in Beweging) Award. Jury-voorzitter Henk Jagersma reikte de StiB Award uit aan de Zaanse wethouder Robert Linnekamp in het Inspiratieforum (hal 11) op PROVADA. Linnekamp ontving naast de award een cheque voor kunstfotografie van Inverdan.

 Lees hier het volledige juryrapport.

 Lees hier het artikel dat eerder verscheen in Vastgoedmarkt.

 Lees hier het artikel ‘Inverdan inspireert Russische regio’s’ uit Vastgoedmarkt juni/juli 2013

 Lees hier het artikel ‘Inverdan geeft Zaandam identiteit’ uit Vastgoedmarkt juni/juli 2013

 Lees hier het artikel ‘WPM en Vastgoedmarkt lanceren Steden in Beweging Award’ uit Vastgoedmarkt juni 2013

 Meer informatie vindt u hier

Locatie: De Rotterdam
Organisatie: WPM Groep / Vastgoedmarkt
Datum: 28-09-2015
Tijdstip: 13:30 / 17:30 uur
Contact: Ilse Nieboer, i.nieboer@bimmedia.nl
Adres: Wilhelminakade 177, Rotterdam
Reageer op dit artikel