congres

Geen categorie

Congres Omgevingswet 2015

Congres Omgevingswet 2015

De Omgevingswet is door de Tweede Kamer en ligt nu ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. De hoogste tijd om vooruit te kijken. Tijdens het Congres Omgevingswet 2015 op 11 november is er volop aandacht voor de kansen en mogelijkheden die de nieuwe wet biedt. Wat is de impact van de wet op de praktijk van gebiedsontwikkeling? Waar zit ruimte?

Het congres wordt georganiseerd door de Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft. ‘Nu de komst van de Omgevingswet een gegeven is, willen wij gemeenten, marktpartijen, kenniswerkers en adviseurs meenemen in de nieuwste ontwikkelingen en praktijkoefeningen. Met de nadruk op de gevolgen voor grote en kleine gebiedsontwikkelingen’, zegt Friso de Zeeuw, Praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling aan de TU Delft en directeur Nieuwe Markten BPD Ontwikkeling. Hij is één van de hoofdsprekers tijdens het congres.

Friso de Zeeuw zal tijdens het congres schetsen wat de kansen en dilemma’s zijn die samenhangen met de invoering van de Omgevingswet. “Er staan ons twee dingen te doen. In de eerste plaats meehelpen en bewaken dat de wet blijft beantwoorden aan zijn doelstellingen, waaronder flexibiliteit en kortere en goedkopere procedures. En in de tweede plaats: praktijkervaring opdoen met de nieuwe instrumenten van de wet en met de mentaliteit die daar bij hoort. Zo bevorderen we een soepel invoeringstraject. We kunnen zo ook testen of de wet in de praktijk goed uitvoerbaar is.”
Zo’n dertig gemeenten zijn nu al aan de slag met het omgevingsplan als nieuw ruimtelijk instrument. Hoe ziet dat er uit en hoe werkt dat? Hoe krijgen flexibiliteit en maatwerk de ruimte bij complexe binnenstedelijke herontwikkeling? Tijdens het congres wordt voor het beantwoorden van die vraag gekeken naar het gemengde bedrijventerrein Binckhorst in Den Haag.

De Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft organiseert het Congres Omgevingswet 2015 in samenwerking met Rostra Congrescommunicatie. Datum 11 november 2015. Locatie: Stadion Galgenwaard, Herculesplein 241, Utrecht. Het congres begint om 09.30 uur en eindigt om 16.00 uur.
Hier aanmelden.

 

Locatie: Stadion Galgenwaard
Organisatie: Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft
Datum: 05-10-2015 – 11-11-2015
Tijdstip: 9.30-16.00 uur
Adres: Herculesplein 24, Utrecht
Reageer op dit artikel