congres

Geen categorie

Training RETScreen II – Monitoring en Analyse prestatieafspraken en/of ESCo’s

Na deze training kunt u zelf prestatieafspraken van een verduurzamingsproject vaststellen, monitoren en analyseren, krijgt u inzicht in de bijbehorende risico’s en bepaalt u de baseline van een project. Deze vaardigheden kunnen ook toegepast worden bij Esco’s.

 

Deze training kan gecombineerd worden met de “Training – Business Cases verduurzaming en ESCo’s”

Centraal in deze training staat het vaststellen, de monitoring, de analyse en de risicoanalyse van prestatieafspraken van (bestaande) ESCo’s of andere verduurzamingsprojecten. Ook wordt het bepalen van de baseline van een project behandeld.

Aan de hand van diverse praktijkcases krijgt u inzicht in de instrumenten en leert u dit toe te passen met behulp van RETScreen. Deze software biedt u ondersteuning bij de besluitvorming over duurzame energieprojecten en vormt een krachtig hulpmiddel bij het monitoren van verduurzamingsprojecten gericht op energiebesparing en duurzame energieopwekking in gebouwen. U krijgt een overzicht van de uitgebreide mogelijkheden en gaat zelf met dit pakket aan de slag. Dit softwarepakket kent 430.000 gebruikers in 222 landen.

Resultaat
Na deze training kunt u zelf een gedetailleerde analyse, inclusief de bijbehorende risico’s uitwerken voor een verduurzamingsproject. Daarbij hoort het bepalen van de baseline (gemiddeld energieverbruik) van een gebouw, het benoemen van de belangrijkste KPI’s en het monitoren tijdens de looptijd van het prestatiecontract.

U kunt zelf:
* RETScreen Plus toepassen op een ESCo
* de baseline van een gebouw bepalen
* de belangrijkste KPI’s benoemen
* risico-analyses uitvoeren
* projecten monitoren gedurende de looptijd van het prestatiecontract.

RETScreen
Met RETScreen is het mogelijk een om een integrale analyse te maken op techniek, financiën, CO2-reductie en risico’s. RETScreen vormt daarbij de gemeenschappelijke taal tussen opdrachtgever, uitvoerende partij, financier en intermediair. De software wordt gratis beschikbaar gesteld door de Canadese overheid en is in 36 talen beschikbaar, ook in het Nederlands. Korte beschrijving van RETScreen vindt u hier.

Training
De training beslaat twee-dagdelen en start met het opfrissen van basiskennis van energieprestatieanalyse en gaat in op methoden en technieken voor Monitoring, Targeting Reporting (MTR) en Measurement Verification (MV). Verder wordt de energiemanagementtool binnen RETScreen behandeld en krijgt u antwoord op de vraag hoe je een energiemodel kunt maken van een bestaand gebouw (baseline).

Voor wie ?
Opdrachtnemers, opdrachtgevers én financiers van bestaande ESCo-projecten of verduurzamingsprojecten.

Docent:
Jan van Hout, directeur OVVIA

Datum:
19 mei 2015
Locatie:
Nyenrode Business Universiteit te Breukelen
Tijdsduur:
twee dagdelen inclusief netwerklunch
Tijd:
10.00 uur – 16.00 uur
Investering:
€ 495,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee, lunch en netwerkborrel.

Aanmelden
Stuur een mail naar info@ivvd.nl met als onderwerp ‘Training Monitoring en Analyse’. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Combinatietarief
U kunt deze training combineren met de “Training – Business Cases verduurzaming en ESCo’s ” op 28 april. U profiteert dan van 10% korting, Voor beide trainingen betaalt u dan samen niet € 990,= excl. BTW, maar € 891,= excl. BTW.

Stuur een mail naar info@ivvd.nl met als onderwerp ‘Combinatie Training”. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Een beschrijving van de “Training – Business Cases verduurzaming en ESCo’s” vindt u hier

Locatie: Nyenrode Business Universiteit
Organisatie: IVVD
Datum: 19-05-2015
Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur
Website: www.ivvd.nl
Contact: Wim Fiegen
Adres: Straatweg 25, Breukelen
Reageer op dit artikel