congres

Geen categorie

Masterclasses, workshops en trainingen vastgoed en duurzaamheid

Vastgoedmarkt organiseert samen met IVVD diverse masterclasses, workshops en trainingen over vastgoed en duurzaamheid. Meer informatie, volg dan de link.


Workshop – ESCo’s en Energieprestatiecontracten, 16 april
Leer de ins en outs kennen van ESCo’s en energieprestatiecontracten en weet u hoe u de energiebesparing van een gebouw uit handen kunt geven aan een derde partij. In deze workshop leert u de ins en outs kennen van Esco’s en energieprestatiecontracten, leert u te sturen op energieprestatie en weet u hoe u de energiebesparing van een gebouw uit handen kunt geven aan een derde partij.Workshop – ESCo’s en Energieprestatiecontracten
MEER INFORMATIE

Training RETScreen I – Modelleren en doorrekenen van verduurzaming en ESCo’s, 28 april 
Bereken zelf de technische en financiële haalbaarheid van verduurzaming (zon- of windenergie, isolatie, WKK, etc.) en/of uw Esco. Na deze training kunt u zelf een quick-scan uitvoeren van een eigen verduurzamingsproject. Deze training kan gecombineerd worden met de “Training RETScreen II – Monitoring en Analyse van verduurzaming en ESCo’s”
MEER INFORMATIE

Workshop – Rekenen met Duurzaam Vastgoed, 12 mei
Rekenen met kosten en opbrengsten van investering in duurzaam vastgoed, zoals energiebesparing en gezondheidseffecten. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement? In deze compacte workshop leert u rekenen met kosten en opbrengsten van investeringen in duurzaam vastgoed. Aan de hand van cashflow en scenario analyse toont u aan wanneer een duurzame investering ook een financieel goed rendement oplevert. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement? Zijn er positieve waarde effecten? Hoe kan er gerekend worden aan de “split incentive” ? Actuele voorbeelden en business cases geven u inzicht in de laatste ontwikkelingen met betrekking tot duurzaam vastgoed.
MEER INFORMATIE

Training RETScreen II – Monitoring en Analyse van verduurzaming en ESCo’s, 19 mei
Na deze training kunt u zelf een verduurzamingsproject monitoren en analyseren, krijgt u inzicht in de bijbehorende risico’s en bepaalt u de baseline van een project. Deze vaardigheden kunnen ook toegepast worden bij Esco’s. Deze training kan gecombineerd worden met de “Training RETScreen I – Modelleren en doorrekenen van verduurzaming en Esco’s”
MEER INFORMATIE

Masterclass Aanpak van leegstand, 20 mei
Een actieve aanpak van leegstand is hard nodig. Structurele veranderingen in de economie, zoals anders werken, anders winkelen en krimp, hebben de leegstand tot een omvangrijk probleem gemaakt. Tijdens deze masterclass worden aan de hand van casuïstiek enkele methoden besproken om leegstand actief te bestrijden. Crowdsourcing, herschikking van eigendom, nieuwe verdienmodellen, maatschappelijk rendement, duurzaamheid, maar ook sloop komen daarbij aan bod. Met deze interactieve masterclass verdiept u uw kennis van methoden om leegstand aan te pakken.
MEER INFORMATIE

Seminar – Innovatieve veranderingen in het vastgoed, 16 juni
De vastgoedsector innoveert in sneltreinvaart. Het Internet der dingen, Big Data, Circulair Vastgoed en 3D Printing zijn enkele aansprekende voorbeelden. Om ambities te realiseren worden nieuwe vormen toegepast van aanbesteding, research en ontwikkeling. Wendbare organisaties zoeken de creatie van “eco-systemen” waar innovatie kan gedijen. Tijdens het Seminar “Innovatieve veranderingen in het vastgoed” brengen sprekers uit de praktijk u op de hoogte van de ontwikkelingen en worden vele praktijkcases behandeld. Zo worden genoemde innovatieve veranderingen concreet gemaakt.-systemen” waar innovatie kan gedijen.
MEER INFORMATIE

Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Organisatie: Vastgoedmarkt in samenwerking met IVVD
Datum: 17-03-2015 – 01-07-2015
Adres: Straatweg 25, Breukelen
Reageer op dit artikel