congres

Geen categorie

Training RETScreen I – Business Cases verduurzaming en ESCo’s

Bereken zelf de technische en financiële haalbaarheid van verduurzaming en/of uw Esco. Met behulp van het gratis software programma RETScreen leert u projecten te modelleren en door te rekenen.

Deze training kan gecombineerd worden met de “Training – Monitoring en Analyse prestatieafspraken en/of ESCo’s”

Bij verduurzaming is de haalbaarheid van de business case essentieel, óók richting uw financiers. In deze training leert u aan de hand van diverse praktijkcases de technische- en financiële haalbaarheid van verduurzamingsprojecten en/of Esco’s inzichtelijk te maken met behulp van het gratis softwarepakket RETScreen (Nederlandstalig). Dit softwarepakket kent 430.000 gebruikers in 222 landen.

De RETScreen software biedt u ondersteuning bij de besluitvorming over duurzame energieprojecten en is een krachtig hulpmiddel bij het opstellen van verduurzamingsprojecten gericht op energiebesparing en duurzame energieopwekking in gebouwen. U krijgt een overzicht van de uitgebreide mogelijkheden en gaat zelf met dit pakket aan de slag.

Resultaat
Na deze training kunt u zelf:
* een quick-scan uitvoeren van een eigen verduurzamingsproject
* in de praktijk RETScreen toepassen op een toekomstige ESCo
* de belangrijkste Key Performace Indicators (KPI’s) benoemen
* de technische en financiële haalbaarheid opstellen
* risico-analyses uitvoeren;

RETScreen
RETScreen wordt gratis beschikbaar gesteld door de Canadese overheid en is in 36 talen beschikbaar, ook in het Nederlands. Met behulp van deze software is het mogelijk om een technische en financiële projectanalyse van duurzame energie en energiebesparing uit te voeren.

In de plus versie analyseert u ook energieprestaties van lopende energieprojecten. Korte beschrijving van RETScreen vindt u hier.

Training
De training beslaat twee dagdelen en start met een introductie op RETScreen aan de hand van praktijkcasussen en oefeningen zoals de isolatie van een woning of zonnepanelen op een schoolgebouw. In het tweede deel krijgt u uitgebreid de tijd om een “eigen project” te modelleren, door te rekenen en verder uit te werken met ondersteuning van onze docent.

Voor wie ?
Opdrachtnemers, opdrachtgevers én financiers die plannen hebben met ESCo’s of andere verduurzamingsprojecten. Deze workshop is óók een verdieping van de workshop ‘ESCo’s en Energieprestatiecontracten’.

Docent:
Albert Hulshoff, adviseur duurzaam bouwen en beheren, AHB Consultancy

Datum:
28 april 2015
Locatie:
Nyenrode Business Universiteit te Breukelen
Tijdsduur:
twee dagdelen inclusief netwerklunch
Tijd:
10.00 uur – 16.00 uur
Investering:
€ 495,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee, lunch en netwerkborrel.

Aanmelden
Stuur een mail naar info@ivvd.nl met als onderwerp ‘Training Business Cases”. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Combinatietarief
U kunt deze training combineren met de “Training – Monitoring en Analyse prestatieafspraken en/of ESCo’s” op 19 mei. U profiteert dan van 10% korting, Voor beide trainingen betaalt u dan samen niet € 990,= excl. BTW, maar € 891,= excl. BTW.

Stuur een mail naar info@ivvd.nl met als onderwerp ‘Combinatie Training”. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Een beschrijving van de “Training – Monitoring en Analyse prestatieafspraken en/of ESCo’s” vindt u hier.

Locatie: Nyenrode Business Universiteit
Organisatie: IVVD
Datum: 28-04-2015
Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur
Contact: Wim Fiegen
Adres: Straatweg 25, Breukelen
Reageer op dit artikel