congres

Geen categorie

Euregionaal vastgoedinitiatief Charlemagne

Het Euregionaal vastgoed netwerkinitiatief Charlemagne houdt donderdag 26 maart 2015 haar eerste bijeenkomst in het stadhuis van Maastricht. Gastspreker is de Maastrichtenaar Ward Vleugels, oud-CEO van QPark, die, aldus de uitnodiging, ‘als geen ander weet hoe je een internationaal toonaangevend vastgoedbedrijf moet opstarten’. De bijeenkomst begint om 16.00 uur.

Voäs Brouns (Panta Rhei Partners), een van de initiatiefnemers van Charlemagne: ‘De Euregio is een begrip waarbij vanuit met name de verschillende overheden ook de cross border samenwerking wordt gestimuleerd. Hiermee zijn ook resultaten geboekt zoals de samenwerking tussen de verschillende universiteiten in België, Duitsland en Nederland of het IBA-initiatief in Parkstad dat ook Aachen hierin betrekt. Daartegenover staat die Euregionale samenwerking op veel andere terreinen nog in de kinderschoenen. Denk alleen maar aan een goed openbaar vervoer of het vastgoed. Dit terwijl er in de Euregio vele toonaangevende vastgoedbedrijven zijn gevestigd die vaak ook internationaal opereren maar wel de Euregio overslaan. Een van de belangrijkste redenen voor het gebrek aan Euregionale samenwerking op het terrein van vastgoed, is het feit dat mensen elkaar niet kennen. Het netwerk houdt op bij de grens. Dat is precies wat het initiatief Charlemagne wil opheffen, Charlemagne wil mensen die actief zijn in vastgoed bij elkaar te brengen. Dit kunnen projectontwikkelaars, beleggers, financiers, overheden en adviseurs zijn.’

Opgeven kan via de website charlemagne-res.eu

Locatie: Stadhuis Maastricht
Organisatie: Euregionaal vastgoednetwerk Charlemagne
Datum: 18-03-2015
Tijdstip: 16.00 – 19.00 uur
Adres: Markt 78, Maastricht
Reageer op dit artikel