congres

Geen categorie

Workshop – Esco’s en Energieprestatiecontracten

Workshop – Esco’s en Energieprestatiecontracten

Leer de ins en outs kennen van ESCo’s en energieprestatiecontracten en weet u hoe u de energiebesparing van een gebouw uit handen kunt geven aan een derde partij.

Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie zijn technisch en economisch aantrekkelijk. Bij investeringen moet de te verwachten energieprestatie goed worden vastgelegd in een energieprestatiecontract. De investering is er tenslotte van afhankelijk. Energiebesparingen kunnen ook worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. Dat kan via een Esco. Hoe werkt dat en welke afspraken moeten daarvoor worden gemaakt?

In deze workshop leert u de ins en outs kennen van Esco’s en energieprestatiecontracten, leert u te sturen op energieprestatie en weet u hoe u de energiebesparing van een gebouw uit handen kunt geven aan een derde partij.

De energiemarkt is veranderd. Energiebesparing en duurzame energie zijn technisch en economisch aantrekkelijk. Via bijvoorbeeld een Energie Service Company (Esco) en met een energieprestatiecontract kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. De Esco biedt de mogelijkheid de energiebesparing uit te besteden, maar daarvoor moeten goede afspraken in een energiebesparingscontract worden gemaakt. Een Esco kan zowel in de situatie eigenaar/gebruiker of belegger/huurder(s) worden toegepast, omdat investeringen en besparingen direct aan elkaar gekoppeld worden.

Uitbesteden?
Uitbesteden is in opkomst. Esco’s leveren specialistische kennis en ook financiering. Aanleg, kwaliteitsbewaking, onderhoud en exploitatie zijn daarbij in één hand. Een gespecialiseerde leverancier van energiediensten zoals een Esco helpt om op energiegebied een maximaal resultaat te boeken.

Voordelen
Vastgoedbeleggers, woningcorporaties en beheerders van gebouwen hoeven niet zelf te investeren in gespecialiseerde kennis en kostbare installaties. De leverancier zorgt voor infrastructuur en installaties. De Energie Service Company levert het totale pakket van inkoop, distributie, omzetting en levering van warmte, koude, elektriciteit en aardgas. De Esco kan ook zorgen voor financiering, beheer, onderhoud en klantenservice.

Programma
De workshop bestaat uit één dagdeel en geeft antwoord op de volgende vragen van commercieel vastgoedprofessionals:
• Zijn er wettelijke verplichtingen tot energiebesparing?
• Wat is een energieprestatiecontract?
• Wat is een Esco?
• Hoe wordt de energieprestatie bepaald en gegarandeerd?
• Wanneer kan een energieprestatiecontract het beste worden toegepast?
• Uit welke onderdelen bestaat een energieprestatiecontract?
• Hoe wordt een huurder betrokken bij het energieprestatiecontract?
• Hoe werkt een Esco?
• Hoe financiert een Esco de investering?
• Verandert er bij uitbesteding iets aan de eigendomsverhoudingen t.a.v het gebouw?
• Wat is de rol en positie van de verschillende contractpartijen?
• Welke financiële regelingen maken onderdeel uit van het contract?

Docent
Ir. Albert Hulshoff, AHB consultancy

Voor wie?
Voor projectontwikkelaars, medewerkers van woningcorporaties, vastgoedbeleggers en vastgoedmanagers en vastgoed makelaars. De workshop is ook zeer geschikt voor medewerkers van gemeenten, verenigingen van woningeigenaren (VVE’s), leden van esconetwerk en exploitanten van bedrijventerreinen.

Datum:
16 april 2015
Locatie:
Nyenrode Business Universiteit te Breukelen
Tijd:
13.30 uur – 17.00 uur
Investering:
€ 325,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en netwerkborrel. Voor deze workshop geldt een vroegboekkorting van 10%. Deze loopt af op 2 april 2015 (investering met vroegboekkorting is € 292,50 excl. BTW).

Aanmelden
Stuur een mail naar info@ivvd.nl met als onderwerp “Esco’s en Energieprestatiecontracten”. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Locatie: Nyenrode Business Universiteit
Organisatie: IVVD
Datum: 16-04-2015
Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur
Adres: Straatweg 25, Breukelen
Reageer op dit artikel