congres

Geen categorie

Workshop Rekenen met duurzaam vastgoed

Workshop Rekenen met duurzaam vastgoed

Rekenen met kosten en opbrengsten van investering in duurzaam vastgoed. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement?

Rekenen met kosten en opbrengsten van investering in duurzaam vastgoed. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement?

In deze compacte workshop leert u rekenen met kosten en opbrengsten van investeringen in duurzaam vastgoed. Aan de hand van cashflow en scenario analyse toont u aan wanneer een duurzame investering ook een goed rendement oplevert. Welke opbrengsten maken het verschil bij het bepalen van het rendement en wat zijn de subsidiemogelijkheden. Actuele voorbeelden en business cases geven u inzicht in de laatste ontwikkelingen met betrekking tot duurzaam vastgoed. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

De opbouw van de workshop
De workshop bestaat uit één uitgebreid dagdeel (4 uren). Belangrijk is dat deelnemers financieel inzicht krijgen bij technische maatregelen. U krijgt op interactieve wijze een beeld van de huidige ontwikkelingen in de vastgoedsector die gepaard gaan met duurzaamheid en financiën. De workshop is onderverdeeld in twee delen: Techniek en Financiële analyse.

 In deze workshop krijgt u inzicht in en leert u werken met:

  • De laatste ontwikkelingen m.b.t. investeringen in duurzaam vastgoed
  • Terugverdientijden en split incentives
  • Cashflow en scenario analyse
  • Welke opbrengsten het verschil maken bij het bepalen van het rendement
  • Welk effect duurzaamheidsinvesteringen hebben op de huisvestingslasten
  • Welke subsidiemogelijkheden er zijn

 
Programma en docenten
13.00 uur: “Technologische ontwikkelingen” door ir. Machiel Karels, sr. Consultant DWA
14.00 uur: “De Financiële business case” door drs. Wim Fieggen, directeur IVVD
15.00 uur: Rekenen aan business cases, de praktijk
17.00 uur: Netwerkborrel

Voor wie?
Iedereen die te maken heeft met de financiële aspecten van duurzaamheid in het vastgoed, zoals projectontwikkelaars, beleggers, financiers, woningcorporaties, zorg- en overheidsinstellingen.

Datum:
27 januari 2015
Locatie:
Nyenrode Business Universiteit te Breukelen
Tijd:
13.00 uur – 17.00 uur met aansluitend netwerkborrel

Investering:  € 495,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en lunch. Voor deze workshop geldt een vroegboek korting van 15%. Deze vroegboek korting loopt af op 13 januari 2015 (investering met vroegboek korting is € 420,75 excl. BTW).

Aanmelden?
Stuur een mail naar info@ivvd.nl met als onderwerp “Rekenen met Duurzaam Vastgoed” U ontvangt dan de bevestiging en factuur per email. Graag ook het factuuradres vermelden.

 Meer informatie

 

Locatie: Business Universiteit Breukelen
Organisatie: IVVD
Datum: 27-01-2015
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur inclusief netwerkborrel
Contact: info@ivvd.nl
Adres: Breukelen
Reageer op dit artikel