congres

Geen categorie

Training – ESCo’s “Een haalbare business case”

Training – ESCo’s “Een haalbare business case”

Bereken zelf de technische- en financiële haalbaarheid van ESCo -projecten.

Na deze training kunt u zelf een quick- scan uitvoeren van een eigen verduurzamingsproject en deze vervolgens uitwerken tot een gedetailleerde analyse, inclusief de bijbehorende risico’s.

Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie worden technisch en economisch aantrekkelijk. Via een ESCo kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. Essentieel is uiteraard de haalbaarheid van de business case. In deze training leert u aan de hand van diverse praktijkcases de technische- en financiële haalbaarheid én de risico’s van ESCo-projecten inzichtelijk te maken met behulp van RETScreen.

Deze software biedt u ondersteuning bij de besluitvorming over duurzame energieprojecten en vormt een krachtig hulpmiddel bij het opstellen van ESCo- verduurzamingsprojecten gericht op energiebesparing en duurzame energieopwekking in gebouwen. U krijgt een overzicht van de uitgebreide mogelijkheden en gaat zelf met dit pakket aan de slag.

Resultaat
Na deze training kunt u zelf een quick-scan uitvoeren van een eigen verduurzamingsproject en deze vervolgens uitwerken tot een gedetailleerde analyse, inclusief de bijbehorende risico’s. Daarbij hoort het bepalen van de baseline (gemiddeld energieverbruik) van een gebouw, het benoemen van de belangrijkste KPI’s en het monitoren tijdens de looptijd van het prestatiecontract.

* In de praktijk RETScreen toepassen op een ESCo;
* De baseline van een gebouw bepalen;
* De belangrijkste KPI’s benoemen;
* Technische en financiële haalbaarheid opstellen;
* Risico-analyses uitvoeren;
* Projecten monitoren gedurende de looptijd van het prestatiecontract.

RETScreen
RETScreen wordt gratis beschikbaar gesteld door de Canadese overheid en is in 34 talen beschikbaar, ook in het Nederlands. Met behulp van deze software is het mogelijk om een technische en financiële projectanalyse van duurzame energie en energiebesparing uit te voeren. In de plus versie analyseert u ook energieprestaties van lopende energieprojecten.

Training
De training beslaat twee dagdelen en start met een introductie op ESCo’s en RETScreen aan de hand van praktijkcasussen en oefeningen zoals bijvoorbeeld de isolatie van een woning of een zwembad. Het tweede deel start met het opfrissen van basiskennis van energieprestatieanalyse en gaat in op methoden en technieken voor Monitoring, Targeting Reporting (MTR) en Measurement Verification (MV). Verder wordt de energiemanagementtool binnen RETScreen –de prestatie analyse module behandeld en krijgt u antwoord op de vraag hoe je een energiemodel kunt maken van een bestaand gebouw (baseline).

Voor wie ?
Opdrachtnemers, opdrachtgevers én financiers die plannen hebben met ESCo-projecten.  Deze workshop is óók een verdieping van de workshop ‘ESCo’s en Energieprestatiecontracten’.

Docenten:
Albert Hulshoff, adviseur duurzaam bouwen en beheren, AHB Consultancy
Jan van Hout, directeur OVVIA

Datum:
25 november 2014
Locatie:
Business Universiteit Nyenrode te Breukelen
Tijdsduur:
twee dagdelen inclusief netwerklunch
Tijd:
10.00 uur – 16.00 uur
Investering:
€ 495,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en lunch.

Aanmelden
Stuur een mail naar events@bimmedia.nl met als onderwerp “Training – Esco”. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Meer informatie

 

Locatie: Nyenrode Busisess Universiteit Breukelen
Organisatie: IVVD
Datum: 25-11-2014
Tijdstip: 10.00 – 16.00 uur
Adres: Straatweg 25, Breukelen
Reageer op dit artikel