congres

Geen categorie

Masterclass Certificeren Bestaand Vastgoed

Masterclass Certificeren Bestaand Vastgoed

Een certificaat op een gebouw werkt onderscheidend. Een hoge score op een certificaat zoals BREEAM-NL heeft nog meer betekenis. Het geeft het gebouw een duurzaam imago, belooft lagere exploitatielasten en maakt het beter verhuurbaar. Een duurzaam gebouw staat bovendien voor een gezonde werkomgeving. Dat levert volgens onderzoek een hoge productiviteit en een laag ziekteverzuim op. Alle reden om bestaand vastgoed te certificeren.

Maar waar te beginnen? Wat is een realistische ambitie? Wat is daar allemaal voor nodig? Deze masterclass geeft antwoord op deze en andere vragen en gaat in op de business case voor duurzame gebouwen, het proces van certificeren, de financiering, het certificaat als benchmark en de te volgen stappen bij certificering. Er wordt gewerkt met de BREEAM-NL In-Use methodiek, waarbij alle facetten van een duurzaam gebouw aan bod komen. Daarbij wordt t.a.v. een gebouw onderscheid gemaakt in de asset, het beheer en het gebruik.

Alvorens tot certificering over te gaan kunt u ook een verbeteringstraject uitzetten. Tijdens de masterclass krijgt u inzicht waar doorgaans gemakkelijk verbeteringen te realiseren zijn en waar meer moeite in gestoken moet worden om een hogere score te krijgen. Ook wordt “stap voor stap verduurzamen” besproken t.o.v. “de keuze voor de hoogste score (Breeam Outstanding)”.

In de masterclass maakt u ook kennis met de BPA-tool, waarin op eenvoudige wijze een indicatieve BREEAM-NL In-Use score kan worden berekend.

Programma
De masterclass bestaat uit één dagdeel en geeft antwoord op de volgende vragen over het certificeren van bestaan vastgoed:
• Waarom verduurzamen?
• Waarom certificeren?
• Zijn er wettelijke verplichtingen?
• Hoe formuleer ik een realistische ambitie?
• Hoe zit het proces van certificeren in elkaar?
• Wat is een goed stappenplan voor certificering?
• Hoe kan ik het allemaal financieren?
• Hoe kan ik het certificaat gebruiken als benchmark?

Docenten
ing. Mark Spetter MBA – Globalance en Drs. Wim Fieggen – IVVD. Beide docenten hebben jarenlange ervaring met Breeam certficeringsmethodiek

Voor wie?
Deze masterclass is bedoeld voor alle vastgoedprofessionals die gebouwen willen certificeren. De masterclass is ook van belang voor eigenaren, beheerders en gebruikers van vastgoed om kennis te maken met certificering.

Datum:
25 november 2014
Locatie:
Nyenrode Business Universiteit te Breukelen
Tijd:
13.00 uur – 17.00 uur (gevolgd door netwerkborrel)
Investering:
€ 345 excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en netwerkborrel. Voor deze opleiding geldt een vroegboekkorting van 15%. Voor deze workshop loopt de vroegboekkorting af op 11 november 2014 (investering met vroegboekkorting is € 293,25 excl. BTW).

Aanmelden
Stuur een mail naar events@bimmedia.nl met als onderwerp “Certificeren bestaand vastgoed” U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag ook het factuuradres vermelden.

Locatie: Nyenrode Business Universiteit Breukelen
Organisatie: IVVD
Datum: 25-11-2014
Tijdstip: 13.00 – 17.00 uur
Adres: Straatweg 25, Breukelen
Reageer op dit artikel