congres

Geen categorie

Workshop Esco’s en Energieprestatiecontracten

Workshop Esco’s en Energieprestatiecontracten

Leer de ins en outs kennen van Esco’s en energieprestatiecontracten en weet u hoe u de energiebesparing van een gebouw uit handen kunt geven aan een derde partij. Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie worden technisch en economisch aantrekkelijk. Via een Esco kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. Daarvoor moeten goede afspraken in een energiebesparingscontract worden gemaakt.

De energiemarkt verandert. Veel nieuwe leveranciers bieden energie aan op een nieuwe manier. Nieuwe vormen van energiebesparing en duurzame energie worden technisch en economisch aantrekkelijk. Via een Esco en met een energieprestatiecontract kunnen energiebesparingen worden gerealiseerd zonder zelf de investeringen daarvoor te moeten doen. De Esco biedt de mogelijkheid de energiebesparing uit te besteden, maar daarvoor moeten goede afspraken in een energiebesparingscontract worden gemaakt. Een Esco kan zowel in de situatie eigenaar/gebruiker of belegger/huurder(s) worden toegepast, omdat investeringen en besparingen direct gekoppeld worden.

Uitbesteden?
Uitbesteden van energiediensten is in opkomst. Esco’s leveren specialistische kennis en zorgen voor de juiste schaalgrootte waarop de meest rendabele energiesystemen worden ontwikkeld én gefinancierd. Aanleg, kwaliteitsbewaking, onderhoud en exploitatie zijn daarbij in één hand. Een gespecialiseerde leverancier van energiediensten kan helpen om op energiegebied een maximaal resultaat te boeken. Deze organisaties leveren specialistische kennis en zorgen daarbij voor de juiste schaalgrootte waarop de meest rendabele energiesystemen worden ontwikkeld én gefinancierd. Aanleg, kwaliteitsbewaking, onderhoud en exploitatie zijn daarbij in één hand. Een gespecialiseerde leverancier van energiediensten kan helpen om op energiegebied een maximaal resultaat te boeken.

Voordelen
Vastgoedbeleggers, woningcorporaties en beheerders van gebouwen hoeven niet zelf te investeren in gespecialiseerde kennis en kostbare installaties. De leverancier zorgt voor infrastructuur en installaties. De Esco levert het totale pakket van inkoop, distributie, omzetting en levering van warmte, koude, elektriciteit en aardgas. De Esco kan ook zorgen voor financiering, beheer, onderhoud en klantenservice.

Programma
De workshop bestaat uit één dagdeel en geeft antwoord op de volgende vragen van commercieel vastgoedprofessionals:

* Zijn er wettelijke verplichtingen tot energiebesparing?
* Wat is een energieprestatiecontract en een Esco?
* Wanneer kan een energieprestatiecontract het beste worden toegepast?
* Hoe wordt de energieprestatie bepaald en gegarandeerd?
* Hoe wordt een huurder betrokken bij het energieprestatiecontract?
* Verandert er iets aan de eigendomsverhoudingen t.a.v het gebouw?
* Uit welke onderdelen bestaat een energieprestatiecontract?
* Wat is de rol en positie van de verschillende contractpartijen?
* Welke financiële regelingen maken onderdeel uit van het contract?

Docenten
Ir. Albert Hulshoff, AHB consultancy
Mr. Jesse L. Zijlma, BarentsKrans advocaten

Investering:
€ 325,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee en netwerkborrel. Voor deze workshop geldt een vroegboekkorting van 15%. Deze loopt af op 25 september 2014 (investering met vroegboekkorting is € 276,25 excl. BTW).

Aanmelden:
Stuur een mail naar events@bimmedia.nl met als onderwerp “Esco’s en Energieprestatiecontracten”. U ontvangt dan de bevestiging en factuur per mail. Graag bij de aanmelding ook het factuuradres vermelden.

Meer informatie

Locatie: Nyenrode Business Universiteit Breukelen
Organisatie: Vastgoedmarkt en IVVD
Datum: 09-10-2014
Tijdstip: 13.30 – 17.00 uur inclusief netwerkborrel
Adres: Breukelen
Reageer op dit artikel